Dagens orglar med rötter i det historiska

Med ett stort intresse och ett starkt personligt engagemang bygger vi orglar av genuin kvalitet. Lyhördhet för kundens önskemål och känslighet för lokalens möjligheter är A och O i vårt arbete.

Ålems Orgelverkstad står för genuin kvalitet, bred erfarenhet, stor kunskap, ett starkt intresse och ett varmt personligt engagemang. Vi erbjuder nybyggnationer, restaureringar, tillbyggnader, återställanden, stämningar och andra servicearbeten. Vi erbjuder dessutom professionell rådgivning i orgelfrågor. Se våra referenser här!

Ålems Orgelverkstad AB är ett sju personer starkt orgelbyggeri, beläget mellan Ålem och Blomstermåla i Mönsterås kommun, Småland. Företaget har varit verksamt sedan 1985, då det grundades av Sune Fondell. År 2005 övertogs Ålems Orgelverkstad av Lennart Olofsgård som arbetat på företaget sedan 1990. Lennart fortsätter att driva verkstaden i samma goda anda och med samma orgelbyggarprinciper som tidigare använts.
Välkommen att kontakta oss!

Lennart Olofsgård driver Ålems Orgelverkstad sedan 2005. Han hade då arbetat på företaget i femton år. Lennart är utbildad musiklärare, men har sedan barnsben velat arbeta med orglar. Han ritar, konstruerar, intonerar och leder arbetet.

Magnus Tonér är verkstadens meste mekaniker med både register- och spelmekanik på sitt ansvar.

Niklas Johnsson arbetar med snickerier i den högre skolan.

Olof Eveborn, tonkänslig medarbetare med intonation som sin största uppgift.

Patrik Svensson sysslar mycket med orgelns spelmekanik på precisionsnivå.

Sven Lindqvist, högutbildad och erfaren snickare.

Lars Eveborn håller reda på firmans administration och räkenskaper.